Ako pripraviť tvarohový krémeš
Ingrediencie
- 500g listového cesta
- 5 vaječných žĺtkov
- 750 g odtučneného roztierateľného tvarohu
- 50g práškového cukru
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 2balíčky zlatého klasu
- 500ml mlieka
- sneh z vaječných bielkov
Postup
Listové cesto "rozváľká
me" a dáme do hlbokého plechu tak, aby cesto po bokoch plechu zakrývalo do výšky všetky strany. Do misy si dáme mlieko, tvaroh, žĺtka, cukor, 2 zlaté klasy, 1 vanilkový cukor, všetko dobre vymiešame aby bola masa bez hrudiek a vylejeme na cesto, dáme piecť. Medzitým si ušľaháme sneh z 5 bielkov s 1 vanilkovým cukrom a 2 PL práškového cukru. Tesne pred dopečením natrieme na koláč bielkový sneh a dáme späť dopiecť. Tento krémeš môžete pripraviť s menšou dávkou cukru podľa chuti.
